Πάσχα στη Μήλο

Το Πάσχα είναι μια χριστιανική Ορθόδοξη εορτή και μία εορτή από τις μεγαλύτερες στον Ελληνικό Πολιτισμό. Όπως όλα τα νησιά Κυκλάδων, το Πάσχα στη Μήλο έχει τα δικά του έθιμα και παραδόσεις για τον εορτασμό της περιόδου του Πάσχα. Ο εορτασμός του Πάσχα στη Μήλο ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώσπου να έρθει η Κυριακή του Πάσχα. Αυτή η γιορτή περιλαμβάνει πολλά έθιμα και τοπικές παραδόσεις που περιμένουν να αναβιώσουν κάθε χρόνο.

Μεγάλη Παρασκευή στη Μήλο

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όλοι οι Χριστιανοί στην Ελλάδα συγκεντρώνονται στην εκκλησία για τον επιτάφιο. Αυτό που κάνει το Πάσχα στη Μήλο ξεχωριστό είναι η αναπαράσταση της λύτρωσης του Χριστού στην Πλάκα, την πρωτεύουσα της Μήλου. Οι κάτοικοι και η ενορία της τοπικής εκκλησίας συγκεντρώνονται στην Πλάκα Μήλου, όπου  αναπαριστούν την πτώση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό με σκοπό να ταφεί.

Μεγάλο Σάββατο στη Μήλο

Το Μεγάλο Σάββατο, λίγα λεπτά προτού το ρολόι δείξει 12, όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μήλου, πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Ιησού. Η ιστορία λέει ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε, επειδή ο Ιούδας, ένας από τους μαθητές του, τον πρόδωσε. Έτσι, σύμφωνα με το παραδοσιακό έθιμο στη Μήλο, το Σάββατο το βράδυ, οι κάτοικοι «καίνε τον Ιούδα». Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούν ένα σκιάχτρο και ντύνονται με παλιά ρούχα από το Σάββατο το πρωί, ώσπου να κάψουν το σκιάχτρο τα μεσάνυχτα.

Κυριακή του Πάσχα στη Μήλου

Το Πάσχα στη Μήλο δεν θα μπορούσε να υφίσταται χωρίς φαγητό. Την Κυριακή του Πάσχα, όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται, τρώνε, πίνουν, χορεύουν και γιορτάζουν μαζί. Το παραδοσιακό φαγητό είναι ψητό αρνί. Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι άνδρες της οικογένειας, ψήνουν ένα ολόκληρο αρνί σε σουβλάκια ή στη σούβλα.
Προγραμματίστε τις διακοπές Πάσχα στη Μήλο και κλείστε τα εισιτήριά σας νωρίτερα. Το Villa Vipera ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή!